Så gik turen til Kristianstad

Et par horologer fejede alle andre aftaler til side og tog turen til Kristianstad. Her havde vores svenske venner stablet en udstilling på benene i anledningen af “De Gamla Urens Vänner” i Malmö 50 års jubilæum. En udstilling der viser urenes mangfoldige udseende, spændende og sjældne ure og også nogle af de gamle værktøjer for fremstilling og reparation af ure i fordums tid.

De Gamle Urens Vänner har formået at sætte en spændende udstilling op på Kristianstad Egnsmuseum, der er åben i perioden 2.september til 29. september i hele museets åbningstid. Udstillingen er bemandet med DGUV- Malmö medlemmer følgende to dage:

Söndag den 16/9, kl. 11-16.00 med foredrag kl. 14.00 om “Petter Uhrström” + arbejdende urmagere i hele åbningstiden.

Lørdag den 29/9, kl 11-14.00 og da vil DGUV -Malmö bedømme alverdens ure, som gæsterne måtte medbringe og gerne vide lidt mere om. Der er også arbejdende urmagere i hele åbningstiden.

Har man ikke mulighed for at være på udstillingen, når den er bemandet med medlemmer fra De Gamle Urens Vänner- Malmö, så er der udarbejdet et ganske flot og beskrivende katalog over udstillingens effekter som giver svar på næsten alle spørgsmål vedrørende udstillingen. Kataloget kan købes på museet.

Og skulle sulten melde sig efter den lange transport, så har museet en meget fin buffet i topklasse og til meget rimelig priser. Tag dig tid til at besøge udstillingen i det charmerende Kristianstad, det er en god oplevelse.

læs om udstillingen her:

http://www.regionmuseet.se/utstallningar/tillfalliga-utstallningar/fokus-pa-ur-fran-forr.html

Udsnit fra udstillingen