Om Dansk Horologisk Selskab

Om Dansk Horologisk Selskab

Formål:

Dansk Horologisk Selskab har til formål, at skabe forbindelse mellem personer med interesse for tidsmålere, deres historiske og tekniske udvikling, og de dermed beslægtede emner, samt fremme kendskabet hertil gennem møder, ekskursioner og forbindelser med andre horologiske selskaber og foreninger.

Hvem er vi:

Dansk Horologisk Selskab blev stiftet den 17. oktober 1969. Medlemmerne er personer, der alle har interesse for tidsmåling, og de instrumenter der er anvendt herfor samt alle ursamlere og urinteresserede. Også den litteratur, der beskriver tidsmålere, har stor interesse. Det er hovedsageligt ure, der er fællesinteressen for vores medlemmer.

Vi samles mindst fire gange om året i vores mødelokale i Vanløse. Her er der foredrag, film, lysbilleder og samtaler om alle mulige objekter, der har tilknytning til horologien, herunder ure, urets historie, urets fremstilling, urmageren, urkasser, nøgler til ure og meget mere. Ofte er det medlemmerne, der medbringer emner fra egen samling, fordi de ønsker oplysninger om emnet, eller har problemer med at skaffe et og andet for dets reparation, eller blot ønsker at udbrede viden om emnet til os andre.

Dansk Horologisk Selskab arrangerer også ture til udstillinger, hvor der findes ure, ligesom vi kan besøge steder, hvor der er interessante ure, f.eks. kirker og slotte med tårnure

Dansk Horologisk Selskabs medlemmer kommer fra hele landet og omfatter et bredt udsnit af befolkningen, der alle har ure som interesse.